بيماری‌ها

بيماری های عروس هلندی

1.بيماري‌هاي ويروسي

1.1.بيماري‌نيوكاسل

1.2.بيماري آبله

1.3.عفونت آدنو ويروسي

1.4.بيماري پاچكو

1.5.بيماري پاپيلوماتوز

1.6.بيماري اتساع پيش معده

2.بيماري‌هاي باكتريايي

2.1.بيماري پستياكوز

2.2.بيماري سالمونلوز

2.3.بيماري هليكوباكتريوز

2.4.بيماري اسپيروكتوز

3.بيماري‌هاي قارچي

3.1.بيماري اسپرژيلوز

3.2.بيماري كانديدياز

4.بيماري‌هاي انگلي

4.1.بيماري‌هاي تك ياخته‌اي

الف)بيماري ژياردياز

ب)بيماري تريكومونياز

4.2.انگل‌هاي داخلي(آلودگي كرمي)

4.3.انگل‌هاي خارجي

5.بيماري‌هاي متفرقه

5.1.بيماري ديابت ميلتوس

5.2.بيماري پريتونيت ناش از تخم

5.3.كمبود كلسيم و ويتامينD

5.4.كمبود ويتامين

5.5.تخم گذاري مزمن

5.6.گير كردن تخم در مجراي اويدوكت

5.7.بيماري كبدچرب

5.8.زخم‌ها

5.9.درماتيت بافت بال

5.10.تومور‌ها

5.11.مسموميت‌ها

5.12.عارضه قفل شدن فك

 

 

سه مسموميت در كاكاتيل

1.مسموميت با تفلون

2.مسموميت با شكلات

3.مسموميت دارويي

1.مسموميت با تفلون:اين عارضه معمولاً براي طوطي‌هايي كه قفس آن‌ها در آشپزخانه گذاشته مي‌شود رخ مي‌دهد، و در اين حالت با توجه به اين كه استفاده از ظرف‌هاي تفلون در تمامي كشورها شايع و متداول شده است طوطي در معرض گازهاي متصاعد از گرم شدن تفلون به شدت عكس العمل نشان داده و در مدت كوتاهي بر اثر مسموميت با تفلون تلف مي‌گردد. از اين رو بهتر است از گذاشتن قفس عروس هلندي در آشپزخانه اكيداً خودداري شود. متداول ترين نشانه مسموميت مرگ ناگهاني و يا كلاپس است. در صورتي كه پرنده زنده بماند، علايم حاصل از خونريزي و پرخوني ريه‌ها ديده مي‌شود. اين علايم شامل صداي ويز،ديسپنه،رال‌هاي تنفسي،آتاكسي و تشنج است.

در اين گونه بيماران فرصتي براي درمان وجود ندارد و پرنده تلف مي‌شود. چنان چه پرنده زنده بماند بايد به شدت تحت درمان قرار بگيرد . بدين منظور بايد پرنده را در محفظه اكسيژن قرار داد و داروي پردنيزولون و يا هپارين را به صورت سيستميك و هم چنين به روش بخور دادن تجويز كرد. گرم نگه داشتن پرنده، رساندن مايعات به آن و استفاده از آنتي بيوتيك‌هاي وسيع الطيف نيز مي‌تواند كمك كننده باشد. به منظور رفع و درمان ادم ريوي تجويز داروهاي مدر نظير فوروزمايد نيز ضروري است.

2.مسموميت با شكلات:خوردن قطعات كوچكي از شكلات نيز مي‌تواند موجب مرگ طوطي‌ها شود. اثرات سمي شكلات، ناشي از وجود كاكائو، تئوبرومين و كافئين است. عموماً شكلات‌هاي تلخ سميت بيشتري نسيت به شكلات هاي شيري دارند. ممكن است پس از خوردن شكلات، پرنده دجار مرگ ناگهاني شود اما در بيشتر موارد استفراغ ، اسهال و مدفوع تيره مشاهده مي‌شود. علاوه بر اين علايم ممكن است تشنج، آريتمي‌هاي قلبي،‌ بيش فعالي و در نهايت مرگ نيز اتفاق بيفتد. درمان با تجويز داروهاي محافظت كننده معده و روده، مسهل‌ها و ارائه مراقبت‌هاي حمايتي و علامتي عمومي انجام شود.

3.برخي از صاحب نظران معتقدند كه تجويز برخي از داروها نظير :آيورمكتين،داي‌متريدازول،آمينوگليكوزيد،سفالوسپورين‌ها و فيبدازول و همچنين آمفوتريسين B  مي‌تواند در عروس هلندي مسموميت زا باشد. اين موضوع هنوز به دقت بررسي نشده است اما به هر حال تا اطمينان از عدم مسمويت اين داروها، بايد حتي المقدور از تجويز داروهاي مذكور در عروس هلندي خودداري كرد و به جاي آن مي‌توان از داروهاي مشابه كه اثرات سمي در عروس هلندي ندارد استفاده كرد.

اميدوارم هيچ موقع پرندتون آسيب نبينه!!!

 

گزارش تخلف
بعدی